Close

8 augustus 2016

VvE

Als vereniging van eigenaren heeft u te maken met het onderhoud van woningen. Onderhoud aan elektrotechnische installaties is hier onderdeel van. Voorbeelden hiervan zijn intercominstallaties en verlichting. Hieronder vind u meer informatie over deze onderwerpen. Heeft u nog vragen over onderstaande onderwerpen of andere zaken, neem dan gerust contact met mij op.

Verlichting in gezamenlijke ruimtes, zoals entree en beringen is belangrijk voor de uitstraling en de veiligheid in het pand. Het gebruik van de juiste verlichting kan tevens een aanzienlijke besparing op de energiekosten betekenen. Voorbeelden hiervan zijn het toepassen van LED verlichting en het plaatsen van bewegingsmelders. Hiermee wordt onnodig branden van verlichting voorkomen.1389795427

Op de foto zijn 2 voorbeelden van verlichting te zien. Hierbij is gebruik gemaakt van een energiezuinige lichtbron.

Intercomsystemen zijn zeer belangrijk in appartementencomplexen. Het ontgrendelen van deuren wordt via dit systeem geregeld. Vaak gebeurd dit met een spreek/luister toestel in de woning. Ook het gebruik van een camera, met een beeldtelefoon in de woning is mogelijk. Dit kan in zwart/wit en in kleur.

Met het nieuw aanleggen of vervangen van een intercomsysteem heb ik de nodige ervaring. Ik werk met intercoms van het merk Comelit. Dit geeft een betrouwbaar systeem met een stijlvol toestel in de woning.

Intercom buitenpost open

Intercom buitenpost open

Intercom buitenpost gesloten

Intercom buitenpost gesloten

Naar het overzicht van alle werkzaamheden